Gezellig samen eten ziet er tegenwoordig heel anders uit. Mama heeft niet meer dagelijks 80-120 lunchgasten, grote feesten en partijen zijn ook niet meer aan de orde. 

 

Gelukkig is mama flexibel en zijn er veel oplossingen te bedenken die netjes binnen alle maatregelen vallen! Catering op afstand is voorlopig de toekomst, en mama is hier goed mee aan de slag gegaan. Ten tijde van de lockdown van het bedrijfsleven zijn we al snel begonnen met onze Zoom meeting ontbijt en lunch service. Mama’s bezorgers gingen allemaal op pad om te zorgen dat groepen van 10 tot 25 collega’s allemaal tegelijk een ontbijtje of lunch in huis hadden om samen van te genieten tijdens de Zoom meeting. Binnen Amsterdam kunnen we duurzaam bezorgen op de fiets, maar in andere steden is er ook genoeg mogelijk.

Met liefde komt mama jouw catering op afstand brengen in bijvoorbeeld Utrecht, Rotterdam of Den Haag. Mama’s bezorgteam levert zelfs catering op afstand in Groningen en Eindhoven!

Team Mama’s Koelkast en de kokende mama’s houden elkaars gezondheid in de gaten en dankzij de ruime keuken en eetkamer (160m2) kunnen we makkelijk gepaste afstand bewaren. Mama werkt altijd volgens de protocollen van HACCP en op het moment vullen we dit aan met handschoentjes en desinfecterende middelen.

Coronaproof catering heeft veel opties, hier een greep uit mama’s aanbod:

Take away, Mama's Maaltijd

Van maart t/m juni was er de wekelijkse Mama’s Maaltijd, een take away en bezorgservice met een rijk menu aan authentieke gerechten uit mama’s wereldkeukens. Met elke week nieuwe menu-opties en altijd de keus tussen vegetarische maaltijden of met vlees/kip. 

 

Afhalen en bezorgen is altijd veilig geregeld door steeds 1,5 meter afstand te houden, handschoentjes te dragen en continu de werkomgeving te desinfecteren. 

 

In de herfst gaat mama weer beginnen met de wekelijkse take away gerechten, houdt social media hiervoor in de gaten!

 

 

coronaproof uit eten
Een voorbeeld van Mama's Maaltijd.

Bedrijfscatering en kantoorlunch

Bedrijfscatering

Crew catering, kantoorlunch en de dagelijkse lunchservice in ons bedrijfsrestaurant, mama heeft er ruim ervaring mee! Nu thuiswerken eerder regel dan uitzondering is, zitten er vaak minder collega’s op kantoor. Kantines zijn dicht en de opties voor een lekkere lunch zijn beperkt. Gelukkig catert mama ook bij jou op kantoor! 

Heb je bijvoorbeeld zin in:

  • Gezond belegde broodjes, bijvoorbeeld met gegrilde groente of sticky pittige tempeh/kip.

  • Huisgemaakte spreads en dips, zoals hummus, zaalouk of Surinaamse aardappelsalade, geserveerd met brood en crackers om te dippen.

  • Salad bowls, met spannende smaken uit mama’s keukens! Bijvoorbeeld de Marokkaanse salad bowl met geroosterde ras-el-hanout kikkererwten.

  • Wraps met gezonde vullingen, denk aan kruidige couscous of salad rolls van rijstpapier met veel groente, garnalen en Vietnamese dip.

  • Warme opties zoals huisgemaakte soepen, Indiase pompoensoep en verse tomatensoep zijn favoriet!

Heb je speciale wensen? Overleg met mama, we komen er altijd uit. Ook dieetwensen en allergieën zijn geen probleem.  

Bezorging en afhalen zijn beide mogelijk, voor bezorgen rekent mama een vergoeding afhankelijk van de afstand. 

Catering voor feesten en partijen

Kijk een naar onze pagina met reviews om te lezen wat onze gasten van mama’s catering vinden. Het verzorgen van prachtige buffetten, live cooking en uitgeserveerde diners is met stip mama’s favoriete manier van catering. Door de corona-maatregelen van het RIVM zullen er voorlopig geen grote bijeenkomsten zoals huwelijk of bedrijfsfeest plaatsvinden. 

 

Toch zijn er mogelijkheden om een bedrijfsborrel of familiefeest te houden. In de buitenlucht, met genoeg afstand en huishoudens apart. Mama verzorgt hier graag catering voor en denkt met je mee over een coronaproof uitvoering van een buffet of borrel. Warm of koud, door ons geserveerd of alleen afgeleverd, het kan allemaal! Neem contact op voor de mogelijkheden.

Coronaproof kookworkshop

kookworkshop amsterdam

Of je nou iets te vieren hebt of gewoon heel graag een nieuwe keuken wil leren, mama staat voor je klaar met veilige kookworkshops! 

Onze keuken en aangrenzende eetkamer zijn samen maar liefst 160m2 dus een veilige opstelling om op afstand van elkaar te leren en koken is geen probleem. Dit najaar heeft mama diverse workshops op de kalender staan, je vindt ze hier.

Elke workshop eindigt met een gezamenlijke maaltijd, ook dit doen we netjes op veilige afstand. Onze eetkamer heeft plaats voor maar liefst 30 gasten op veilige afstand, toch kiezen we ervoor om de workshops met maximaal 12 gasten te doen. Tijdens het koken is het soms nodig dat er rondgelopen wordt, met een grote ruimte en weinig mensen is dit prima te doen!

 

De kookworkshops zijn elke maand weer anders, maar je kunt bijvoorbeeld verwachten:

 

  • Surinaamse kookworkshop met mama Jane
  • Marokkaanse zoetigheden workshop met mama Khadija
  • Indiase kookworkshop met mama Prerna
  • Afrikaanse kookworkshops met mama Eurice
  • Marokkaanse kookworkshop met mama Aaliyah