FAQ

FAQ

We geven hieronder antwoord op de meest gestelde vragen.

Welke keukens en Mama’s hebben jullie?
Inmiddels hebben we meer dan 20 verschillende keukens en rond de 60 Mama’s, er komen er steeds meer bij. Mama weet dat dat heel veel keuze is! Heb je moeite met kiezen? Dit is onze top 5:

  1. Surinaamse keuken, kleurrijk en gezellig
  2. Marokkaanse keuken, hartverwarmend eten met verrassende smaken
  3. Libanese keuken, steeds populairder en superhealthy
  4. Braziliaanse keuken, exotisch met spannende invloeden
  5. Indonesische keuken, met oude vertrouwde favorieten

Natuurlijk! Mama’s werken graag samen en veel keukens combineren goed zodat de gerechten aan de diverse smaken en dieetwensen van je gasten tegemoetkomen. De Mama’s adviseren je graag over succesvolle combi’s!

De Mama’ss koken op traditionele wijze authentieke gerechten zoals ze bedoelt zijn. Mama kookt voor iedereen alsof het familie is! Echt eten vol liefde, dus geen fusion en foefjes.

Per groep van 50 mensen komen er 2 Mama’s. Wil je graag dat Mama ook uitserveert? Dan nemen we een extra Mama mee! Voor deliveries komt er een bezorger bij je langs.

Mama komt overal! Geen provincie is ons te ver. Mama’s Koelkast HQ bevindt zich in Amsterdam met onze productie- en trainingskeuken, maar de Mama’s komen ook vanuit heel Nederland. Ook hebben we onze foodtruck, Mama’s Rijdende Koelkast.

Bij een delivery rekenen we binnen een straal van 20 km vanaf Amsterdam €25,00 voorrijkosten, bij bestellingen verder dan 20 km van Amsterdam zijn de voorrijkosten €65,00.

Voor catering biedt Mama deze optie niet aan, omdat we dan de kwaliteit en veiligheid van het eten niet kunnen waarborgen. Mama houdt zich strikt aan de HACCP regelgeving qua temperaturen en hygiëne.

Afhankelijk van je wensen en locatie komt Mama een buffet maken, aan tafel uitserveren, koken vanuit de foodtruck of zelfs live koken! Maar ook alleen delivery is mogelijk.

Mama kookt standaard alles in onze eigen productiekeuken, waar we volgens HACCP richtlijnen werken. Vervolgens stappen de Mama’s met hun heerlijke gerechten in de Mama’s Koelkast bus en komen naar je toe! We hebben de beschikking over thermoboxen om het eten op een veilige temperatuur te vervoeren (warm of koud). Afhankelijk van de keukenruimte op locatie overleggen we van tevoren hoe de Mama’s dit aanpakken. Wil je graag een mooie show van de Mama’s? Dat kan, als de ruimte het toelaat doet Mama graag een live cooking demonstratie, een bijzondere ervaring voor de gasten!

Afhankelijk van hoe en wat Mama komt koken kan dit verschillen en zullen we alles tijdens het boeken met je bespreken. Maar standaard maakt Mama graag gebruik van het volgende:

  • Per 50 personen een buffettafel van minimaal 2 meter
  • 3 stroompunten
  • Schone keukenruimte om te werken
  • Toegang tot een wasbak en stromend water
  • Aanwezigheid van EHBO-doos en brandblusser

Mama zorgt voor iedereen! Of het nou ontbijt, lunch, borrel, buffet of crew catering is, Mama doet het allemaal. We houden van een persoonlijke aanpak, daarom gaan eigenlijk alle boeking op maat. Jij vraagt, wij regelen!

Natuurlijk! Per Mama kunnen we 50 mensen van heerlijke gerechten voorzien, afhankelijk van beschikbaarheid kun je zoveel Mama’s boeken als je wil. Een hard maximum aantal gasten kunnen we daarom niet geven. Een minimum ook niet, Mama komt net zo lief voor 5 mensen koken.

De Mama’s kunnen (bijna) alles, dus dit ook! We overleggen graag.

Alle Mama’s spreken Nederlands! De meeste Mama’s spreken ook Engels en er is altijd iemand aanwezig die beide talen spreekt.

Alles kan, Mama bespreekt graag de mogelijkheden met je. Mama houdt wel van een uitdaging! LET OP: de meeste allergieën zijn geen probleem voor de Mama’s, alleen rekening houden met notenallergie is voor ons bijna onmogelijk.

Alles gaat altijd in goed overleg, zo ook het menu. Mama maakt met liefde je favoriete gerecht voor je!

Voor een helder kostenplaatje maakt mama graag een vrijblijvende offerte voor je, je kunt via het offerteformulier contact opnemen. Maar om een idee te geven, een standaard boeking vanaf 50 personen met 4 a 6 gerechtjes komt op €25-€30 per persoon. Mama maakt dan bijvoorbeeld soep, salade, warme maaltijd, hartige hapjes of dipjes.

Ja, de Mama’s kunnen zorgen dat alle standaard opties aanwezig zijn (wijn, bier, fris, water, koffie en thee). Ook kan Mama een drankje verzorgen dat bij haar keuken past! Zo neemt Mama Jane graag Surinaams gemberbier mee, Mama Aaliyah verrast je met Marokkaanse wijn en zo heeft bijna elke Mama wel een spannend drankje voor je.

Natuurlijk! De Mama’s denken met je mee over leuke combinaties om je borrel of pauze-moment smaakvol te laten verlopen.

Onze toetjes-Mama’s staan voor je klaar met de lekkerste taartjes en koekjes! Ontdek zoete heerlijkheden uit verschillende keukens voor een verrassende high tea.

Onze Mama’s hebben veel ervaring met het koken voor groepen en weten goed in te schatten hoeveel eten er nodig is, daarnaast koken ze zo lekker dat alle bordjes leeg gaan! Uit het oogpunt van voedselveiligheid mogen wij helaas geen eten achterlaten voor gasten als er onverhoopt toch iets overblijft. Maar de Mama’s houden niet voedselverspilling dus soms gaat er stiekem wel eens bakje mee naar huis, niet doorvertellen hoor!

Wil je toch graag thuis genieten van mama’s gerechten? Dan kun je altijd een kookworkshop boeken om het kunstje af te kijken.

Mama houd onze planeet graag gezond. We gebruiken zo min mogelijk plastic, werken met herbruikbare bakken, servies en schalen, serveren zelden tot nooit in disposables en zorgen ervoor dat we geen voedsel verspillen. Ook scheidt Mama waar mogelijk altijd het afval. Catering of delivery in Amsterdam doen we waar mogelijk met de bakfiets.

Mama versiert altijd de mooiste buffettafels. Kleurrijk en feestelijk, het is een feest voor het oog en Mama gebruikt vaak originele en vintage decoratie. In overleg kunnen wij ook de rest van de locatie aankleden, in een gekozen thema.

Wil je toch graag thuis genieten van mama’s gerechten? Dan kun je altijd een kookworkshop boeken om het kunstje af te kijken.

Ja, dat kan allemaal! Mama maakt vooral graag gebruik van onze Balinese mandjes om eten in te serveren, dit is lekker duurzaam en ziet er feestelijk uit. Ook beschikt Mama over een uitgebreid vintage servies. Overige zaken kunnen wij in overleg meenemen.

Mama denkt graag met je mee en heeft altijd leuke ideeën!

De keukenruimte en buffettafels laat Mama altijd schoon achter. Wil je graag dat we het hele evenement aanpakken? Dat kan in overleg als optie toegevoegd worden.

Bij een boeking ontvang je van mama een bijlage met voorwaarden, hier kun je alles in terugvinden.

Hier hebben we een heel mooi formulier voor op de offertepagina! Kijk vast rond bij onze Mama’s en keukens , vul je informatie in en we gaan voor je aan de slag.

Stuur Mama een mailtje op info@mamaskoelkast.nl

Mama’s Koelkast is begonnen met een specifieke Mama als inspiratie (lees het verhaal op de homepage). Daarnaast zijn het toch vaak de Mama’s die met liefde uren in de keuken staan om familie te voeden en vooral deze Mama’s wisten hun weg naar ons te vinden. Inmiddels hebben we ook een aantal Papa’s die staan te popelen dus een van onze ambities in 2022 is de lancering van Papa’s Koelkast!

In den beginne werkte Mama voornamelijk met fysieke koelkasten waar mensen een afhaalmaaltijd uit konden kopen. Inmiddels zijn we die koelkasten ver ontstegen en kan heel Nederland meegenieten van Mama’s gerechten! Ook is de naam symbolisch, Mama voedt je vanuit de koelkast, elke maaltijd vol liefde begint met het opentrekken van die koelkast.

error: This content is protected