Kookboek

10 mama’s – 10 levensverhalen – 10 culturen – 60 recepten

Het kookboek van Mama’s Koelkast

Sinds 2012 hebben meer dan zeventig mama’s zich aangesloten bij Mama’s Koelkast of de Mama’s Koelkast Academy gevolgd. Wat deze moeders gemeenschappelijk hebben, is dat ze niet alleen bizar goed kunnen koken, maar ook de wil en het lef hebben om een eigen onderneming op te zetten waarmee ze hun zelfstandigheid kunnen opbouwen. 

Tien moeders die de afgelopen tien jaar aan hun eigen succes en dat van Mama’s Koelkast hebben gewerkt, vertellen in dit boek hun verhaal. Over het opbouwen van een nieuw bestaan in een ander land, of over het opgroeien als tweedegeneratiemigrant in Nederland. Over ouders die hier naartoe zijn verhuisd om economische redenen, of over de keuze om hier te blijven voor de liefde. En over het eten dat ze altijd herinnert aan wie ze zijn en waar hun roots liggen. 

Hun levensverhalen, uit tien verschillende culturen, zijn soms ontroerend, heftig of verdrietig, maar bovenal inspirerend. Van Marokko tot China, van Letland tot Tunesië: elk ingrediënt heeft een verhaal, elk recept heeft een verhaal, elke mama heeft haar verhaal. Die verhalen kruiden het eten, ze zijn de smaakmakers van de gerechten. Geniet van de keukens van deze wereldmama’s en hun dierbaarste recepten. Proef, ruik en voel hun eten en kook met ze mee!

Besaha; chehia tayba; labu apetiti; selamat makan; maan maan sik; hai eshwar, es bhojan kay liye tera dhanyawad; eet smakelijk; afiyet olsun; bom apetite; nyan switi!

Nu online te bestellen

Nu online te bestellen & verkrijgbaar in boekhandels en onze winkel in de Amsterdamse Jordaan!

Prijs€34,95
ISBN978-94-6481-429-3

Een deel van de opbrengst gaat naar de mama’s en hun ondernemingen.

Wil je wat vragen of een reservering maken?

error: This content is protected