Kookworkshops

Leer koken als een Mama!

Doe mee aan een kookworkshop van onze Marokkaanse, Surinaamse, Libanese, Portugese of Nederlandse mama!

Mama’s keukengeheimen

Wat is er nog leuker dan lekker eten? Juist, die authentieke gerechten zelf leren koken! Mama’s Koelkast organiseert daarom geregeld kookworkshops. Via onze kalender kun je meteen een plekje boeken. Een gezellige avond met Mama, ze leert jou haar familierecepten en andere keukengeheimen. Na afloop gaan we samen aan tafel om te proeven. Neem je grote liefde, beste vriend of leukste familielid mee en ga aan de slag in Mama’s keuken.

Speciaal voor jou

Wij beschikken over al het materiaal dat je nodig hebt en zorgen voor de ingrediënten. Na de kookworkshop ga je niet met lege handen naar huis, Mama geeft je haar recepten en een kleine verrassing mee. Wil je een specifiek gerecht leren koken of wil je een kookworkshop volgen met een groep (vanaf 15 personen)? Neem dan contact met ons op, dan gaan we samen een geweldige avond plannen. Ook voor bedrijfsfeestjes organiseert Mama’s Koelkast kookworkshops, informeer naar de mogelijkheden.

Of kies voor 1 van onze meest populaire kookworkshops, gegeven door mama’s met veel ervaring. Benieuwd?

Bijvoorbeeld een Indiase kookworkshop

De Indiase keuken is heel divers en in elke regio zijn er weer andere favorieten te vinden, maar het bekendste gerecht is toch wel de curry! De kruidige saus, de unieke mix aan specerijen en de heerlijke bijgerechten, iedereen is er dol op. In de Indiase kookworkshop leert Mama Prerna je haar familierecepten voor een traditionele curry en haar favoriete bijgerechten: namelijk de paratha, een heerlijke platbrood met fenegriek, en een frisse raita salade. 

Mama Prerna is dol op het geven van kookworkshops en sluit de avond altijd af met een lesje Bollywood-dansen. Een feestelijke avond, op en om de tafel!

Of de Marokkaanse kookworkshop

Misschien wel het bekendste gerecht uit de rijke Marokkaanse keuken: de traditionele couscous die vaak op vrijdagavond wordt gegeten. De authentieke bereidingswijze waarbij de couscous wordt gestoomd en er een heerlijke saus met groente en gecarameliseerde uitjes bij wordt geserveerd gaat Mama Zohra jou leren. Het stomen van couscous is een kunst op zichzelf en kost tijd en oefening, echt een gerecht dat met veel liefde bereidt wordt.

Mama Zohra is echt een ster in de keuken en kan je alles vertellen over de Marokkaanse keuken. Zij heeft echt van de vrouwen in haar familie leren koken en die kennis deelt ze graag met iedereen!

Kookworkshops

Naast smaken en geuren zit het eten van Mama’s Koelkast boordevol persoonlijke verhalen en fijne herinneringen. Een kookworkshop bij Mama’s Koelkast is een echte beleving en een bijzondere, authentieke ervaring!

Alle workshops worden in de winkel gegeven en kosten €55,- per persoon.
Bij 8-10 personen gaat een workshop door.

Wereldse kookworkshop

Voor groepen van minimaal 15 personen.

  • Kookworkshop met eigen groep
  •  3,5 uur vol inspiratie
  •  Kies zelf je datum
  •  Heerlijk samen leren koken
  •  Na het koken gezellig samen eten
  •  Recepten en een extraatje mee naar huis

Neem contact op