Mama’s Koelkast Academy

Ben jij een mama met passie voor koken?
Dan zijn we op zoek naar jou!

Professionele kookmama worden?

Je hebt ambitie, drive en je kan ontzettend lekker koken. Maar hoe zet je deze eigenschappen nou in om zelfstandig ondernemer in de foodsector te worden? Al 9 jaar lang leidt Mama’s Koelkast Academy moeders op, in deze opleiding leer je alles wat je moet weten om als een krachtige vrouw je onderneming op te starten. Wij helpen jou op weg om je ambities te combineren met je skills in de keuken. Zo kun je je authentieke gerechten delen met betalende klanten en opdrachtgevers!

In de opleiding van 3 maanden gaan we samen aan de slag met alle kennis die je nodig hebt om zelfstandig ondernemer in de food sector te worden. Naast klassikale lessen werk je in de online leeromgeving en krijg je individuele begeleiding van ons team én van ervaren kookmama’s. We sluiten af met een examenopdracht om alle vaardigheden en kennis in de praktijk te brengen. Oprichtster Aaliyah deelt haar 10 jaar ervaring in het  ondernemerschap en besteedt aandacht aan de valkuilen, do’s en don’ts, combineren met het moederschap en mindfulness.

Elke week hebben we samen een lesmoment, altijd in de ochtend onder schooltijd en je kunt kiezen tussen dinsdag en donderdag. Uiteraard houden we rekening met schoolvakanties!

In de opleiding

Na een uitgebreide kennismaking met jou en je bedrijfsidee volg je lessen over de volgende onderwerpen:

  • Oriëntatie op catering
  • HACCP en voedselveiligheid
  • Ondernemen en financiën
  • Presentatie, communicatie en marketing
  • Gezond en duurzaam ondernemen

Daarnaast zijn er masterclasses van experts over:

  • Legal cooking,  de juridische kant van het ondernemen
  • Gastvrijheid, de kunst van het gastvrouwschap

Ook zijn er een aantal keuzemodules over thema’s zoals:

  • Kookworkshops geven
  • Productontwikkeling
  • Koken in de foodtruck

Het resultaat

Na het afronden van de Academy ben je helemaal ready voor het ondernemerschap. Je hebt een duidelijk bedrijfsconcept, je hebt een ondernemingsplan en je hebt een stappenplan naar jouw doelen voor de toekomst. Na het succesvol uitvoeren van de examenopdracht krijg een diploma van Mama’s Koelkast Academy en kunt met onze begeleiding ook je HACCP certificaat halen.

Na de opleiding ondersteunen we je in het vinden van je afzetmarkt en blijft Mama’s Koelkast altijd klaarstaan voor hulpvragen en advies. Ook kun je bij ons opdrachten uitvoeren om ervaring op te doen met catering, in de foodtruck en tijdens kookworkshops.

Meer dan 65 mama’s gingen je al voor, geef jij jezelf ook de kans om van je passie je werk te maken? Schrijf je dan in via onderstaande button, in januari gaat het nieuwe trainingsprogramma weer van start.

Empowerment door moeders op te leiden
tot zelfstandig ondernemer in de food sector

Meld je aan als Mama!

Klaar om je dromen waar te maken en als zelfstandig ondernemer in de foodsector aan de slag te gaan? Vul dan het formulier in, hierna zullen wij contact met je opnemen en je uitnodigen voor de introductie- en selectiedagen.

De Academy gaat weer van start in januari 2022 en het programma duurt 3 maanden. Dankzij de ondersteuning van Stichting DOEN en de Rabofoundation kunnen we deze training kosteloos aanbieden. Wel is er een eigen bijdrage van €80 voor het HACCP certificaat.