Winkel

Mama’s Koelkast Winkel

Mama’s Koelkast concept

Mama’s Koelkast heeft een bijzondere missie, wij hebben meer dan 80 kokende mama’s die authentieke gerechten en familierecepten uit meer dan 20 culturen koken. Dit concept was de start van Mama’s Koelkast 10 jaar geleden en is in diverse steden al uitgevoerd met groot succes en fijne klantenbinding.

Mama’s Koelkasten

In de winkel zijn we van start gegaan met een Indiase, Surinaamse, Marokkaanse en Turkse koelkast die de mama’s vullen met hun heerlijkste gerechten. Daarnaast is er Izza’s Kidskoelkast met o.a. couskusjes en mini pizza’s die kinderen zelf kunnen samenstellen met verse groenten.

Elke koelkast is een micro-onderneming met 1 bijbehorende kokende moeder, de koelkast wordt door haar gepersonaliseerd en gerund.  Er zullen dagelijks 3 tot 5 verschillende wereldkeukens zijn om uit te kiezen. De mama’s koken grotendeels vegetarisch en soms ook vegan. Gezonde en duurzame keuzes zijn belangrijk bij Mama’s Koelkast en dit zie je terug in de gerechten.

De mama’s koken voor de koelkasten maar ook voor cateringopdrachten en zijn dus vaak in de winkel te vinden. We kijken er naar uit om buurtbewoners en bezoekers te ontvangen en van mama’s gerechten te laten genieten.

Food | Workshops | Academy

Samen met de moeders bieden wij afhaalmaaltijden, eat in, catering, kookworkshops, eigen producten en nog veel meer. Daarnaast leiden wij deze ambitieuze vrouwen op tot zelfstandig ondernemer in de food sector.

Naast de maaltijden zijn er de eigen producten van diverse mama’s zoals sambals, chutneys, siropen, drankjes en allerhande patisserie én kun je bij Mama blijven eten en kiezen van een extra menu. Scroll naar beneden om te zien wat voor lekkers er allemaal te vinden is.

Mama’s Koelkast Winkel

In onze nieuwe locatie De Tweede Goudsbloemdwarsstraat in hartje Jordaan kun je weer terecht voor jouw favoriete mama’s gerechten. Van woensdag tot en met zaterdag tussen 10:00u en 19:00u vind je in onze winkel meerdere koelkasten met afhaalmaaltijden, drankjes, hapjes en patisserie.

De verschillende koelkasten

DE SURINAAMSE KOELKAST
DE INDIASE KOELKAST
DE MAROKKAANSE KOELKAST
DE TURKSE KOELKAST
DE KIDSKOELKAST

Mama’s eat in menu

Tips voor het bewaren

De beste voorbereiding van Mama’s afhaalmaaltijd

Mama zegt:
Doe het bakje zonder deksel in de magnetron, 4 minuten op 750W of in de oven, 8-10 op 200°C. Maar het liefst verwarm je het eten in de pan, 5 minuten op middelhoog vuur.

Dit gerecht kan worden ingevroren voor ongeveer een maand en het lege bakje kan je hergebruiken, bijvoorbeeld om eten in te bewaren.

Wil je wat vragen of een reservering maken?