Winkel

Mama’s Koelkast Winkel

Food | Workshops | Academy

Mama’s Koelkast Take away heeft een bijzondere missie, wij hebben meer dan 80 kokende mama’s die authentieke gerechten en familierecepten uit meer dan 25 culturen koken. Samen met de moeders bieden wij afhaalmaaltijden, catering, kookworkshops, eigen producten en nog veel meer. Daarnaast leiden wij deze ambitieuze vrouwen op tot zelfstandig ondernemer in de food sector.

Locatie

In onze nieuwe locatie De Tweede Goudsbloemdwarsstraat in hartje Jordaan kun je weer terecht voor jouw favoriete mama’s gerechten. In de winkel vind je meerdere koelkasten met afhaalmaaltijden, drankjes, hapjes en patisserie. Elke koelkast is een micro-onderneming met 1 bijbehorende kokende moeder, de koelkast wordt door haar gepersonaliseerd en gerund.  Er zullen dagelijks 3 tot 5 verschillende wereldkeukens zijn om uit te kiezen. De mama’s koken grotendeels vegetarisch en soms ook vegan. Gezonde en duurzame keuzes zijn belangrijk bij Mama’s Koelkast en dit zie je terug in de gerechten.

Naast de maaltijden zijn er de eigen producten van diverse mama’s zoals sambals, chutneys, siropen, drankjes en allerhande patisserie.

Het concept

Dit concept was de start van Mama’s Koelkast 10 jaar geleden en is in diverse steden al uitgevoerd met groot succes en fijne klantenbinding.

De mama’s koken voor de koelkasten maar ook voor cateringopdrachten en zijn dus vaak in de winkel te vinden. We kijken er naar uit om buurtbewoners en bezoekers te ontvangen en van mama’s gerechten te laten genieten.

Winactie: Wie vult de laatste koelkast

Speciaal voor de opening van de winkel op 14 mei lanceert Mama’s koelkast een bijzondere actie. In de winkel gaan we van start met een Indiase, Surinaamse en Marokkaanse koelkast die de mama’s vullen met hun heerlijkste gerechten. Daarnaast is er Izza’s Kidskoelkast met o.a. couskusjes en mini pizza’s die kinderen zelf kunnen samenstellen met verse groenten.

En dan is er nog een koelkast die gevuld mag worden!

Ben jij of ken jij een moeder die in Amsterdam woont en altijd geweldige gerechten kookt? Wil jij daar graag meer mee doen, maar durf je zelf de stap niet te zetten om een eigen onderneming te starten? Geef jezelf of een andere mama op en maak kans op een plek in ons fantastische team! Onze jury zal op 2 september bepalen wie de koelkast mag gaan vullen en bestaat uit niemand minder dan TV-kok London Loy, Jonneke de Zeeuw van Mooncake, Mama Keren, Pay Uun Hiu en founder van Mama’s koelkast Aaliyah Bochhah.

Wat kun je winnen?

 • Een trainings- en mentorprogramma om je te helpen de stap te maken naar ondernemerschap in de foodsector.
 • Het benodigde HACCP certificaat
 • 6 maanden lang een eigen gepersonaliseerde koelkast in onze winkel in het hart van de Jordaan, die je kunt vullen met jouw gerechten om te verkopen.

Zo doe je mee!

 1. Vertel ons over jouw achtergrond en je ervaring met catering en koken.
 2. Laat ons weten welke favoriete gerechten jij voor de koelkast zou willen maken.
 3. Ook horen we graag waarom jij of degene die je opgeeft absoluut deze kans verdient.

Vul het formulier in. Aanmelden kan tot 15 juni 2023.

Ja, ik wil deelnemen


  De verschillende koelkasten

  Tips voor het bewaren

  De beste voorbereiding van Mama’s afhaalmaaltijd

  Mama zegt:
  Doe het bakje zonder deksel in de magnetron, 4 minuten op 750W of in de oven, 8-10 op 200°C. Maar het liefst verwarm je het eten in de pan, 5 minuten op middelhoog vuur.

  Dit gerecht kan worden ingevroren voor ongeveer een maand en het lege bakje kan je hergebruiken, bijvoorbeeld om eten in te bewaren.

  Wil je wat vragen of een reservering maken?