Onze mama’s

Mama Zohra

Zohra Chahman werd in 1972 geboren en groeide op in M’tioua, een dorp in het Rifgebergte in Marokko. In 1981 haalde haar vader, die als gastarbeider in Amsterdam werkte, zijn vrouw en vier kinderen naar Nederland. In Amsterdam werden nog twee dochters geboaren. Zohra deed vmbo-t en volgde de oplei- ding voor verpleegkundige en stapte toen over op een administratieve oplei- ding bij Schoevers. Ze trouwde in 1995 met haar inmiddels ex-man en kreeg

zes kinderen met hem; de oudste is 26, de jongste 8. Twee zijn uitwonend, vier wonen nog thuis. Rond 2018 ging ze als vrijwilliger koken in buurthuizen in haar wijk in Amsterdam-Noord en in 2019 begon ze bij Mama’s Koelkast.

Via de gemeente kreeg ze een link naar Mama’s Koelkast en ze wist meteen: dit wil ik doen. Ze nam contact op met Aaliyah en ontwikkelde zich tot een vaste waarde in het team. Ze beheert een van de vaste koelkasten in de winkel en werkt aan plannen voor een eigen lunchroom. Onder andere haar heerlijke tajines en couscous zijn een geliefd gerecht bij Mama’s Koelkast!

Mama Zohra’s specialiteiten

  • Marokkaanse couscous & tajine
  • Kip uit de oven
  • Briwats met kip
  • Harira

Bekijk al onze mama’s

Wil je wat vragen of een reservering maken?

Uw bestelling

Geen producten in de winkelwagen.